Αρχική σελίδα » Ανακοινώσεις » Mailing list Philosophia

Νέα λίστα ηλ. ταχυδρομείου

 Philosophia

 

Η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Philosophia δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Πολιτικής Φιλοσοφίας – ΕΠοΦι (Φ.Π.Ψ., Ε.Κ.Π.Α). Η Philosophia έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χώρα μας. Συνιστά την πρώτη ανοιχτή ελληνική λίστα ηλ. ταχυδρομείου αφιερωμένη στην προώθηση των πληροφοριών που σχετίζονται με την ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο της φιλοσοφίας. 

Φιλοδοξεί, πρωτίστως, να συμβάλει στην αμοιβαία πληροφόρηση της εγχώριας φιλοσοφικής κοινότητας για τα τεκταινόμενα στο επιστημονικό της πεδίο. Επιπλέον, με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της κοινότητας αυτής, επιδιώκει να διευκολύνει την επαφή της με τις ευρύτερες, διεθνείς φιλοσοφικές εξελίξεις και, αντιστρόφως, να αναδείξει τις δραστηριότητες της ελληνικής φιλοσοφικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο. 

Στη βάση αυτής της τριπλής της αξίωσης, η Philosophia προάγει τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, χωρίς να αποκλείει άλλες. Τα μέλη καλούνται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε σχέση με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων (call for papers, προγράμματα…), προσκλήσεις για πλήρωση θέσεων σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ερευνητικούς Οργανισμούς, προκηρύξεις θέσεων ΠΜΣ, ανακοινώσεις νέων εκδόσεων και δημοσιεύσεων, κ.α., σε σχέση πάντα με το αντικείμενο της φιλοσοφίας. Τέλος, η Philosophia αξιώνει να αποτελέσει έναν ψηφιακό χώρο συνάντησης και διαλόγου.

Απευθύνεται τόσο σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων του εξωτερικού (σε καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές όλων των βαθμίδων), όσο και σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Για να εγγραφείτε και να λαμβάνετε τα μηνύματα που προωθούνται μέσω αυτής, αρκεί να επισκεφθείτε τη σελίδα της Philosophia : http://lists.uoa.gr/wws/subscribe/philosophia, να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο αντίστοιχο πεδίο και έπειτα να πατήσετε στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης που θα λάβετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε ένα e-mail με θέμα: subscribe philosοphia στην ηλ. διεύθυνση philosophia@lists.uoa.gr, ώστε να σας προσθέσουμε εμείς.

Εάν επιθυμείτε τη διαγραφή σας από τη λίστα, μπορείτε να στείλετε ένα κενό e-mail με θέμα: unsubscribe philosοphia στην ηλ. διεύθυνση philosophia@lists.uoa.gr, ή να δηλώσετε την επιθυμία σας στην ιστοσελίδα http://lists.uoa.gr/wws/sigrequest/philosophia

Κάθε ενδιαφερόμενος, έπειτα από την εγγραφή του, διατηρεί το δικαίωμα αποστολής μηνυμάτων στη λίστα (στη διεύθυνση philosophia@lists.uoa.gr). Τα μηνύματα αυτά προωθούνται στα υπόλοιπα μέλη από τους διαχειριστές, αφού διαπιστωθεί η συνάφειά τους με το αντικείμενο. Οι διαχειριστές δύνανται να διαμοιράζουν και μηνύματα απεσταλμένα σε άλλες λίστες, εφόσον το κρίνουν θεμιτό.